Dijkgraaf: ‘Als we niets doen, gaan we bouwen op onverstandige plekken’

klimaatverandering dijkgraaf rogier sande rijnland maak het hart niet hardDijkgraaf Rogier van der Sande is het beu om steeds maar weer te overleggen. Geen woorden maar daden. “Als we niets doen, gaan we bouwen op onverstandige plekken”

Er heerst frustratie in de ontwikkelingswereld. Nadat waterschap Rijnland vorige week aankondigde dat er strengere normen zullen worden gehanteerd voor klimaatbestendig bouwen, zijn bouwers bang voor een wildgroei aan regels voor het opvangen van regenwater bij nieuwbouwprojecten. Dijkgraaf Rogier van der Sande van het waterschap is echter onvermurwbaar: Hij vindt klimaatbestendigheid is geen luxe, maar een noodzakelijke basis. Hij raadt aan om het eens vanuit het perspectief van je kleinkinderen te bekijken.

Over dat bodem en water sturend moeten zijn bij de ruimtelijke inrichting van Nederland: ‘… daar staan ook twee zinnen over in het Regeerakkoord, en daar zijn we als waterschappen blij mee. Maar aan de andere kant is het nog steeds heel veel papier. Wanneer gaan we iets doen? Je moet een keer ingrijpen. Anders gaan we straks bouwen op onverstandige plekken.’ Lees het hele artikel op Cobouw.nl