Geslaagd protest bij Máximabrug

actie-mhhnh-gl-sp-bij-maximabrug-tegen-bebouwing-gnephoek1Bij de opening van de Maximabrug op 6 april 2017 was vereniging Maak Het Hart Niet Hard samen met SP en Groenlinks Alphen aanwezig om te demonstreren. Raadsleden van deze partijen kwamen aan met een bootje om vervolgens spandoeken op te hangen. De opening werd verricht door wethouder Tseard Hoekstra, gedeputeerde Floor Vermeulen en Jan de Jong, directeur Mobilis. Het gezelschap genodigden voer om 16.15 uur weg bij Avifauna. De openingshandeling vond om 16.30 uur plaats.

MHHNH liep met spandoeken vanaf restaurant ’s Molenaarsbrug over het fietspad naar de Máximabrug langs de kade, gelijk op met de boot van genodigden die naar de brug koers zette. Ook op de Máximabrug zelf stonden demonstranten. Op de spandoeken viel onder andere te lezen ‘Handen af van de Gnephoek’.

actie-mhhnh-gl-sp-bij-maximabrug-tegen-bebouwing-gnephoek3MHHNH wil net als de SP en GL niet dat er gebouwd wordt in de Gnephoek. MHHNH volgt de discussie over mogelijke woningbouw in deze polder en de Vrouwgeestpolder dan ook nauwlettend.

De gemeenteraad heeft op 23 februari ingestemd met het voorstel om voor de zomer van 2017 een verkenning te doen naar een nieuwe stedelijke woningbouwlocatie. De te hoge en te grote Maximabrug wordt mogelijk als argument gebruikt om de Gnephoek als favoriete locatie aan te wijzen.

Volgens MHHNH en de twee politieke partijen was het een geslaagd protest. Lees het artikel in het AD en deze tweet.