Reactie MHHNH op artikel Leidsch Dagblad

In het Leidsch Dagblad van 31 ‘juli 2014 verscheen het volgende artikel:

ALPHEN/KOUDEKERK – De Máximabrug tussen Alphen aan den Rijn en Koudekerk aan den Rijn is een stap dichterbij gekomen. De gemeente maakte vanmiddag bekend dat er een aannemer is geselecteerd die de opdracht heeft gekregen: Mobilis.

Dat is een bedrijf met vestigingen in Apeldoorn en Capelle aan den IJssel, dat gespecialiseerd is in infrastructuur en bruggen. Verschillende aannemers hebben een ontwerp voor de brug gemaakt en de gemeente heeft de bedrijven aan de tand gevoeld. Uiteindelijk kwam Mobilis als winnaar uit de bus.

Als alles volgens plan gaat, begint de bouw eind dit jaar. Het duurt twee jaar voordat het verkeer erover kan. De Máximabrug moet ervoor zorgen dat Koudekerk ontzien wordt, daar rijden nu veel vrachtwagens. Op termijn moet er een rondweg komen bij Alphen, waar de brug dan op aansluit.

Wethouder Tseard Hoekstra is blij dat er nu een aannemer is die de klus krijgt. ,,Ik constateer hiermee dat de brug er gaat komen.’’

Omwonenden zijn al jaren bezorgd. Mobilis laat in het persbericht weten: ,,Onze focus ligt op minimale overlast voor omwonenden en andere betrokkenen, veiligheid en kwaliteit.’’

——————————————————————————————

In een ingezonden brief (pdf) gaat Peter Martens namens de vereniging Maak het Hart Niet Hard met name in op de zin: “Op termijn moet er een rondweg komen bij Alphen, waar de brug dan op aansluit.”