Spandoek en flyer-actie

Vereniging Maak Het Hart Niet Hard vraagt via flyers en een spandoek bij de Vrouwgeestmolen uw aandacht voor het volgende:

spandoek Gnephoek MHHNH Vrouwgeestmolen staandDe gemeente Alphen aan den Rijn zegt de waarde van het buitengebied te willen vergroten, met plannen zoals het verbouwen van meer streekproducten, maar dreigt tegelijkertijd uit te breiden naar de eeuwenoude Gnephoek-polder. In het huidige scenario wordt de stadsgrens verplaatst naar het cultuurhistorisch lint van Landlustweg en Lagewaard van Koudekerk, en mogelijk zelfs eroverheen. Dit gebeurt in een verre van democratisch proces, waarbij de provincie onder druk wordt gezet door zowel de gemeente als het Rijk.

Ondertussen heeft minister De Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening de provincies opdracht gegeven om de kenmerkende waarden van het Groene Hart te versterken, maar de plannen van de gemeente Alphen en het ministerie lijken simpelweg te gaan om het volbouwen van grote aantallen woningen ten koste van het landelijk gebied. De adviseur van minister De Jonge, gesteund door minister, stelt voor om in de Gnephoek-polder 5.500 woningen te bouwen en in de toekomst zelfs ruimte te maken voor 10.000 woningen.

Dat betekent o.a.:

  • uw doorzicht naar het Groene Hart verdwijnt
  • filevorming N11/A4 en N207 en meer verkeer door de stad
  • dure investeringen in nog meer bruggen
  • minder mogelijkheden voor natuur, biodiversiteit en boerenbedrijf
  • minder mogelijkheden voor rust, beweging, recreatie en toerisme.

We kunnen dit proces nu nog stoppen!

1.Door de petitie ‘Red Het Groene Hart’ te tekenen via maakhethartniethard.nl/petitie .
2.Door op 15 maart bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap ‘groen’ te stemmen.
Op onze website maakhethartniethard.nl/kieskompas vindt u een verwijzing naar een groene kieswijzer.
3.Door onze activiteiten te steunen en lid te worden voor slechts € 10/jr.

Lees de flyer (pdf) >>